Change font size
It is currently Mon Oct 20, 2014 7:15 am


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]
Author Message
 Post subject: How To Get Combo FIx To Run On External Hard drive
PostPosted: Sun Jan 15, 2012 9:41 pm 

Joined: Sun Dec 25, 2011 10:45 am
Posts: 6
I have been working on a toshiba laptop that will not boot into anything, recovery disks the recovery suite what have you. I have no disks for this laptop that is running windows vista. I have an external hard drive I want to scan the hard drive in the external hard drive but combo fix only scans the c drive of the computer that it is running on. Does anyone know how to have Combo Fix scan a external hard drive.

Thanks

Kevin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How To Get Combo FIx To Run On External Hard drive
PostPosted: Tue Jan 17, 2012 4:08 pm 
User avatar

Joined: Thu May 12, 2011 6:55 pm
Posts: 188
Location: Dorchester, UK
I don't belive it is possible.

Combofix is designed to work on the current machine and remove any active components to get the OS to a point where you can boot it to run other tasks/tests, it is not ment as a manual scan tool. You best bet would be to scan it with superantispyware or malwarebytes.

_________________
Adztech Computer Solutions
http://www.adztech.co.uk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How To Get Combo FIx To Run On External Hard drive
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 12:45 pm 

Joined: Fri Feb 03, 2012 10:53 pm
Posts: 25
Location: Grand Rapids, MI
Will this computer boot off optical? Or is there a problem in that regard. You could attach the drive to another computer and run combo on that computer, I think combo looks at ext hdd's to make sure they aren't compromised. Or run other malware tools on the drive once it is attached to a different computer. You have no Vista disc at all?

_________________
http://www.derekscomputer.com/

Grand Rapids, MI


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How To Get Combo FIx To Run On External Hard drive
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 1:17 pm 
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 10:26 am
Posts: 258
Location: Charlotte, NC
Combofix only scans the main hard drive where the operating system is installed.

Rafael Garces


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: How To Get Combo FIx To Run On External Hard drive
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 1:30 pm 
User avatar

Joined: Sun Dec 12, 2010 10:26 am
Posts: 258
Location: Charlotte, NC
Try downloading the msdart(vista erd), or boot to a Windows Vista disc try to do a startup repair or attempt a system restore. If you can't repair windows you are looking at backing up data and a nuke and pave.

Rafael Garces


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Learn How To Fix Laptops



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
Change colors.